Πρωτοφανή ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό του ληστή που ακινητοποίησε με την απειλή ψεύτικους όπλου την ιδιοκτήτρια ενός ενεχυροδανειστηρίου στην πλατεία Ψυχιατρείου στην πόλη της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο δράστης είχε ορμήσει στο ενεχυροδανειστήριο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του φορώντας κουκούλα, προκαλώντας σοκ στην ιδιοκτήτρια που «πάγωσε» βλέποντας το μακρύκανο όπλο να την σημαδεύει! Ο κακοποιός άρπαξε 3.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και διέφυγε πεζός. Όμως, οι κάμερες από τα γειτονικά καταστήματα κατέγραψαν το δρομολόγιο της διαφυγής του και οι άνδρες της Ασφάλειας αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το υλικό.

Ο Έλληνας δράστης εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη, ενώ σε ένα αλσύλλιο κοντά στο ενεχυροδανειστήριο βρέθηκαν κρυμμένα 2.975 ευρώ, μέρος των κοσμημάτων, μια μονωτική ταινία, μια βαμβακερή μάσκα κατά του κορωνοϊού, ένα καπέλο τζόκεϊ, το φούτερ και η φόρμα που φορούσε, καθώς και το όπλο που αποδείχθηκε ρέπλικα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων κοσμημάτων συνεχίζονται, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: patrastimes.gr