Η συμβουλευτική επιτροπή της ιαπωνικής κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού ενέκρινε ένα σχέδιο για τη λήξη της κατάστασης ανάγκης στην περιοχή του Τόκιο την 21η Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί , δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουχίσα Νασιμούρα.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα αναφέρθηκε στο αναφερόμενο σχέδιο χθες, Τετάρτη, το βράδυ λέγοντας ότι η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών έχει βελτιωθεί στο Τόκιο και σε τρεις γειτονικούς νομούς.

“Δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση στο σχέδιο”, δήλωσε ο Νισιμούρα, που επίσης ηγείται της ομάδας αντίδρασης κατά του κορονοϊού στην Ιαπωνία, μετά από μία σύσκεψη με τη συμβουλευτική επιτροπή.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι ειδικοί παρατήρησαν πως οι μολύνσεις παρουσιάζουν μικρή αύξηση τις τελευταίες ημέρες και ότι αναμένεται η εκδήλωση μιας έξαρσης μετάδοσης της COVID-19.

“Το σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι η έξαρση δεν θα είναι μεγάλη –να κρατήσουμε τα κύματα μικρά”, δήλωσε ο Νασιμούρα. “Ζητήσαμε από τους πολίτες μας να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις βασικές προφυλάξεις για την πρόληψη της εξάπλωσης των μολύνσεων”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ομάδα δράσης της κυβέρνησης θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για την ολοκλήρωση του σχεδίου και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Σούγκα στις 19:00 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Η πρωτεύουσα Τόκιο, αλλά και οι γειτονικοί νομοί Καναγκάουα, Σίμπα και Σαϊτάμα παραμένουν υπό καθεστώς εφαρμογής έκτακτων περιοριστικών μέτρων από τις αρχές Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων από την COVID-19 έχει καταγράψει πτώση από το επίπεδο κορύφωσης των κρουσμάτων στις αρχές Ιανουαρίου, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στο Τόκιο απέχει από το στόχο της κυβερνήτη Γιούρικο Κόικε για τη μείωση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο 70% ή χαμηλότερα από τον αριθμό των κρουσμάτων της εβδομάδας που έχει προηγηθεί.

Πηγή: patrastimes.gr