Μόνο 20 τεστ σε σύνολο 300 εργαζομένων έγιναν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τη γνωστοποίηση ότι έχει προσβληθεί από τον covid-19 ο Αστυνομικός Διευθυντής, καταγγέλλει η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, ενώ σε άλλες υπηρεσίες και φορείς που είχαν κρούσματα διενεργήθηκαν πολλά περισσότερα τεστ, αυτό δεν ίσχυσε και για τους αστυνομικούς.

«Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε ένα θετικό κρούσμα και έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, 60 στον αριθμό. Σε εργοστάσια και σε βιομηχανίες που παρουσίασαν κρούσματα έγιναν σχεδόν στο σύνολο πάνω από 300 τεστ στους εργαζόμενους. Στην Δ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν μόνο 20 τεστ, τη στιγμή που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο 300 αστυνομικοί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί.

«Διερωτόμαστε, οι αστυνομικοί δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν άτομα υψηλού κίνδυνου ή μήπως είναι άτρωτοι;», αναφέρεται στην ανακοίνωση και ζητείται να γίνουν μαζικά τεστ στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά και το νέο κρούσμα του Covid-19 σε αστυνομικό (ανώτατο αξιωματικό) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται όταν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός και τι ισχύει όταν βρεθεί θετικός ένας αστυνομικός, διαπιστώνουμε να ακολουθούνται διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε ένα θετικό κρούσμα και έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, 60 στον αριθμό. Σε εργοστάσια και σε βιομηχανίες που παρουσίασαν κρούσματα έγιναν σχεδόν στο σύνολο πάνω από 300 τεστ στους εργαζόμενους.

Στην Δ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν μόνο 20 τεστ, τη στιγμή που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο 300 αστυνομικοί, καθώς και αρκετοί πολίτες εισέρχονται σε καθημερινή βάση για
διάφορα ζητήματα.

Διερωτόμαστε, οι αστυνομικοί δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν άτομα υψηλού κίνδυνου ή μήπως είναι άτρωτοι;

Τελικά, άλλα πρωτόκολλα ισχύουν για τους υπόλοιπους και άλλα για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας;

Τι φοβούνται και δεν κάνουν τεστ σε όλο το προσωπικό όπως θα έπρεπε;».

Πηγή: patrastimes.gr