Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την περιθαλπομένη που μεταφέρθηκε στο ίδρυμα Άσυλο Ανιάτων, από το Νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», έχοντας θετικό μοριακό έλεγχο στον Covid-19, η διοίκηση του ιδρύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η συγκεκριμένη περιθαλπομένη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», στο οποίο εισήχθη την 12-01-2021 με διάγνωση λοίμωξη του ουροποιητικού έχοντας PCR και rapid test έναντι του Coνid – 19 αρνητικά. Στη συνέχεια, την 31-01-2021, κατά την διάρκεια της νοσηλείας της βρέθηκε θετική στον Covid -19 μετά από μοριακό έλεγχο. Ακολουθήθηκε από το Νοσοκομείο, βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, η απαιτούμενη απομόνωσή της επί είκοσι μία (21) ημέρες, εν’ όψει του ότι φιλοξενείται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως είναι το “Ιδρυμά μας. Καθ’ όλη την διάρκεια της απομόνωσής της η ασθενής παρέμεινε ασυμπτωματική και δεν χρειάστηκε να λάβει υποστηρικτική αγωγή στο Νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας». Μετά την πάροδο των είκοσι μιάς (21) ημερών απομόνωσής της στο Νοσοκομείο αποφασίσθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου, η επιστροφή της στο ‘Ασυλο Ανιάτων την 24-02-2021. Από το ‘Ασυλο Ανιάτων εφαρμόσθηκαν όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η περιθαλπόμενη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του Ασύλου στον
Ο κτιρίου, ενώ όλοι οι λοιποί περιθαλπόμενοι διαμένουν στους τρεις πρώτους ορόφους.

Σήμερα έγιναν στην συγκεκριμένη περιθαλπόμενη οι επιβαλλόμενες εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν μεταδίδει τον ιό Covid-19. Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για την υγεία των λοιπών περιθαλπομένων και εργαζομένων στο ‘Ασυλο Ανιάτων Πατρών, από την φιλοξενία της συγκεκριμένης περιθαλπομένης στο Ιδρυμά μας, η οποία παραμένει και σήμερα ασυμπτωματική.

Η Διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων Πατρών έχει ενημερώσει για το παραπάνω θέμα όλες τις συναρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.”

Πηγή: patrastimes.gr