Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, μίλησε στο Mega σχετικά με το ρόλο που θα παίξει η εκκλησία ώστε να πεισθούν όσοι αμφιβάλουν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

«Συνεννοηθήκαμε με τους δύο επισκέπτες μας, τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Τσιόδρα για μια σειρά από δράσεις που θα αναλάβει η εκκλησία. Σήμερα θα αποσταλούν ορισμένες ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας και θα τις απαντήσει ο κ. Τσιόδρας, σχετικά με τις αμφιβολίες που έχει ο κόσμος και φοβάται για τον εμβολιασμό. Αυτό θα σταλεί σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, ώστε οι άνθρωποι που αμφιβάλουν να μην έχουν φοβίες, και να αντιληφθούν όλοι ότι ο εμβολιασμός βοηθάει στην ασφάλειά μας», είπε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

«Δε συζητήθηκε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Δε ζητήθηκε και δε συζητήθηκε», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλους. Συνήθως αυτοί που είναι αρνητικοί είναι πεισματικά αρνητικοί, όσα επιχειρήματα και αν τεθούν. Αλλά το ποσοστό αυτό σε σχέση με αυτούς που αμφιβάλουν είναι μικρότερο», εξήγησε ο Μητροπολίτης.

Σχετικά με τους ιεράρχες που μπορεί να διαφωνούν ως προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο ίδιος ανέφερε ότι «Πριν τη συνεδρίαση της Συνόδου και την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά και του κ. Τσιόδρα κάποιοι ιεράρχες είπαν τις απόψεις τους. Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει κάποιες αποφάσεις, όλοι την εφαρμόζουν. Αν δεν την εφαρμόσουν υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις».

«Ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας, και όχι χώρος που γίνονται αναγκαστικά πράγματα. Εμείς έχουμε την πειθώ για να αλλάξουμε κάποια πράγματα», σχολίασε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Πηγή: patrastimes.gr