Αύξηση μισθών ποδοσφαιριστών και η οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών συλλόγων

Αύξηση μισθών ποδοσφαιριστών και η οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών συλλόγων

Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών έχουν γνωρίσει σαφή άνοδο, ακολουθώντας την αύξηση των τιμών στις μεταγραφές τους. Συλλόγιστε τους παίκτες που έχουν αλλάξει συλλόγους με τριψήφια κόστη και, ως αποτέλεσμα, απολαύουν εξαιρετικά υψηλούς μισθούς.

Πολλοί σύλλογοι, όπως η Μπαρτσελόνα, έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική θέση λόγω της πανδημίας, που τους περιόρισε χωρίς τα έσοδα από τους αγώνες. Η ομάδα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αποχαιρετώντας παίκτες με υψηλές αμοιβές, παρά τις οδυνηρές επιλογές που χρειάστηκε να κάνουν.

Στην ειδική κατάταξη που έχει δημιουργήσει η ιστοσελίδα Calcio e Finanza για τη σεζόν 2024-25, η Μπαρτσελόνα κατατάσσεται στην όγδοη θέση ανάμεσα στους 20 ευρωπαϊκούς συλλόγους που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε μεικτούς μισθούς. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, με συνολικές δαπάνες μισθών ύψους 271,2 εκατ. ευρώ. Η ισπανική ομάδα, εκτός από τα αθλητικά της επιτεύγματα, έχει πρόσβαση σε μεγάλες οικονομικές πηγές, αφού είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε τζίρο.

Η Μπάγερν Μονάχου και η Μάντσεστερ Σίτι συμπληρώνουν το πόντιουμ των ομάδων με τις υψηλότερες δαπάνες, με την πρώτη να διατηρεί τον ισολογισμό της σε καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια και τη δεύτερη να επωφελείται από τους σχεδόν αστείρευτους πόρους του City Football Group, προερχόμενους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: naftemporiki.gr