Αναμέτρηση για το χάλκινο μετάλλιο της Τζόρνταν Τσάιλς στα δικαστήρια της Ελβετίας

Αναμέτρηση για το χάλκινο μετάλλιο της Τζόρνταν Τσάιλς στα δικαστήρια της Ελβετίας

Οι δικηγόροι της Τζόρνταν Τσάιλς, μιας Αμερικανίδας γυμνάστριας, προσέφυγαν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας για να αμφισβητήσουν την απόφαση αφαίρεσης του χάλκινου μεταλλίου που είχε απονεμηθεί στην αθλήτρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Τσάιλς, 23 ετών, είχε αρχικά τερματίσει τρίτη μετά την αναθεώρηση της βαθμολογίας της, γεγονός που της επέτρεψε να προσπεράσει την Ρουμάνα Άνα Μπαρμπόσου. Ωστόσο, η ρουμανική ομάδα αμφισβήτησε την απόφαση αυτή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), υποστηρίζοντας ότι η Τσάιλς ζήτησε επαναξιολόγηση της βαθμολογίας της αργότερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Ακολούθως, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο στην Μπαρμπόσου. Οι δικηγόροι της Τσάιλς υποστηρίζουν ότι διαθέτουν αποδείξεις μέσω βίντεο, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η αίτηση της αθλήτριας είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα.

Επιπλέον, καταγγέλλουν μια «σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων» υπέρ της Μπαρμπόσου, καθώς ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής είχε προηγούμενα συνεργαστεί ως σύμβουλος για τη Ρουμανία. Σύμφωνα με τη νομική τους ομάδα, η Τσάιλς ζητά την αποκατάσταση της αρχικής της βαθμολογίας στον τελικό των ασκήσεων εδάφους.

Η προσφυγή της Τσάιλς υποστηρίζεται και από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θεωρεί την αφαίρεση του μεταλλίου της άδικη.

Πηγή: naftemporiki.gr