Διεθνείς Αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο: Η Στροφή της La Liga προς τη Βόρεια Αμερική

Διεθνείς Αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο: Η Στροφή της La Liga προς τη Βόρεια Αμερική

Η συμφωνία μεταξύ της FIFA και της Relevent Sports, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, ανοίγει νέες προοπτικές για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επιτρέποντας τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων εκτός συνόρων. Αυτή η πρακτική έχει ήδη εφαρμοστεί από το NFL και η Relevent επιδιώκει αντίστοιχες ενέργειες στη La Liga, αν και αρχικά οι κανονισμοί της FIFA εμπόδιζαν την υλοποίηση αυτής της προοπτικής. Παρ’ όλα αυτά, οι αλλαγές που προγραμματίζονται στους κανονισμούς της FIFA αναμένεται να διευκολύνουν αυτή την κατεύθυνση.

Αν και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εξετάζουν την εφαρμογή αυτής της πρωτοβουλίας, η La Liga προχωρά γρήγορα. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η ισπανική Λίγκα έχει ήδη επιλέξει τον αγώνα που θα γίνει στο εξωτερικό και έχει καθορίσει την πόλη διεξαγωγής του. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης, που είναι προγραμματισμένος για την 18η ημέρα της La Liga 2024-25, πιθανώς στο Μαϊάμι, μεταξύ 22 και 23 Δεκεμβρίου φέτος. Αυτή η επιλογή αναμένεται να έχει τη στήριξη της FIFA, αν και απαιτεί την έγκριση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της UEFA.

Η πιθανότητα να δούμε έναν αγώνα της La Liga εκτός Ισπανίας ενισχύεται και από την πρόσφατη αλλαγή στη διαχείριση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF). Τον περασμένο Μάιο, η FIFA δημιούργησε μια ομάδα εργασίας σε συνεργασία με τη Relevent, η οποία έχει στόχο την οργάνωση αγώνων από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη Βόρεια Αμερική, με σαφείς και κοινούς κανονισμούς για όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα αγωνιστεί στο «Καμπ Νόου» με την Ατλέτικο, αλλά στο Μόνζουικ, γεγονός που διευκολύνει την επίτευξη της μεταφοράς του αγώνα εκτός Ισπανίας.

Πηγή: naftemporiki.gr