Γαλλία Ιδρύει Εθνική Ημέρα Αθλητισμού Στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία Ιδρύει Εθνική Ημέρα Αθλητισμού Στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Καθώς οι εορτασμοί των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πλησιάζουν στο τέλος τους, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια ετήσια «εθνική ημέρα αθλητισμού» κάθε 14 Σεπτεμβρίου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien, δήλωσε: «Πρέπει να ενωθούμε γύρω από ένα δημοφιλές αθλητικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στους δρόμους, τα σχολεία και τα ειδικά αθλητικά κέντρα».

Σήμερα, αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 70.000 θεατές για να παρακολουθήσουν μια παρέλαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλητών, εθελοντών και δημοσίων υπαλλήλων. Μετά την παρέλαση, θα ακολουθήσει μια δωρεάν υπαίθρια συναυλία στην Place de l’Etoile, όπου βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου.

Η γαλλική αποστολή στις φετινές αγωνιστικές διοργανώσεις ολοκλήρωσε την πορεία της με ρεκόρ 64 μεταλλίων, συμπεριλαμβανομένων 16 χρυσών, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Στη διάρκεια των εορτασμών, ο Μακρόν σκοπεύει να απονείμει το κορυφαίο βραβείο της χώρας, το Legion d’Honneur, σε αρκετούς από τους νικητές των μεταλλίων.

Για την ασφάλεια των εκδηλώσεων, περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, εξασφαλίζοντας ότι οι γιορτές θα είναι εξίσου ασφαλείς όπως και οι Αγώνες, οι οποίοι προσέφεραν άμεση παρακολούθηση σε 12 εκατομμύρια θεατές.

Η Γαλλία διατηρεί επίσης συνήθειες στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ «Fete de la Musique», το οποίο πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου προσφέροντας δωρεάν συναυλίες και δίνοντας βήμα στους νέους καλλιτέχνες.

Πηγή: newsbomb.gr