Γιώργος Πομάσκι προτεινόμενος για το βραβείο ΔΟΕ Coaches Lifetime Achievement

Γιώργος Πομάσκι προτεινόμενος για το βραβείο ΔΟΕ Coaches Lifetime Achievement

Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να προτείνει τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι για το βραβείο της ΔΟΕ Coaches Lifetime Achievement ενέχει μεγάλη σημασία για τον ελληνικό αθλητισμό. Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, και έτυχε ομόφωνης αποδοχής από τα μέλη της ολομέλειας κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνεδρίασης. Ο Πομάσκι, με την προπονητική του φιλοσοφία, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ολόκληρης γενιάς αθλητών και προπονητών. Ιδιαίτερα με τον Μίλτο Τεντόγλου, οι επιτυχίες που έχει προσφέρει στην ελληνική αθλητική κοινότητα είναι ανεκτίμητες.

Η διαδικασία επιλογής του προπονητή για το IOC Coaches Lifetime Achievement αναλαμβάνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή βάσει των προτάσεων των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, και αναγνωρίζει τη συνεισφορά του προπονητή κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση της ολομέλειας, αποφασίστηκε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία τροχοσανίδας θα αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη διεθνή Ομοσπονδία και την ένταξη του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Αντζελες 2028.

Πηγή: naftemporiki.gr