Η αύξηση των τιμών εισιτηρίων στο Wimbledon ξεπερνά κάθε προηγούμενο

Η αύξηση των τιμών εισιτηρίων στο Wimbledon ξεπερνά κάθε προηγούμενο

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους τελικούς του Wimbledon το 2025 φτάνουν για πρώτη φορά το όριο των 300 λιρών, με τη μέγιστη τιμή να έχει οριστεί στα £315, αυξημένη κατά £40 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η νέα τιμή αναμένεται να αποφέρει έσοδα περίπου 8 εκατομμυρίων λιρών μόνο από τις δύο τελευταίες ημέρες του τουρνουά στο ιστορικό Centre Court.

Παρά την αποχώρηση σπουδαίων παικτών όπως οι Άντι Μάρεϊ, Ρότζερ Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς, το ενδιαφέρον για το Wimbledon παραμένει εξαιρετικά ισχυρό. Η δημόσια κλήρωση για τα εισιτήρια του 2025 έχει ήδη δεχθεί ρεκόρ αιτήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το All England Club έχει ήδη πουλήσει όλα τα 2.520 εισιτήρια διαρκείας του Centre Court για την περίοδο 2026-2030, με το κόστος τους να αυξάνεται κατά 45% φτάνοντας τις 116.000 λίρες.

Αξιοσημείωτη είναι η πολιτική του All England Club σχετικά με την ισοτιμία στα εισιτήρια για τους τελικούς στο απλό Ανδρών και Γυναικών, η οποία θα συνεχιστεί και το 2025. Αυτή η αλλαγή ενσωματώνει και την εξάλειψη της τιμολογιακής διαφοράς που υπήρχε προηγουμένως, δεδομένης της μικρότερης διάρκειας του αγώνα των γυναικών.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους τελικούς χωρίζονται σε τρεις ζώνες: τα πιο προσιτά εισιτήρια θα κοστίζουν 240 λίρες, ενώ οι μπροστινές σειρές θα διατίθενται για 295 λίρες. Οι κορυφαίες θέσεις στις πρώτες 20 σειρές θα είναι διαθέσιμες με τιμή 315 λιρών.

Τέλος, υπάρχει σχέδιο επέκτασης του All England Club στον χώρο του παλιού Wimbledon Park Golf Club, που αν και δεν είναι άμεση καινοτομία, παρουσιάζει προοπτικές για το μέλλον. Οι διοργανωτές επιθυμούν να προσεγγίσουν το ρεκόρ του US Open με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές, αν και το Wimbledon ήδη σημείωσε 526.455 θεατές κατά τη διάρκεια του τουρνουά του 2023.

Πηγή: naftemporiki.gr