Η επιστροφή της Super League και οι νέες προοπτικές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η επιστροφή της Super League και οι νέες προοπτικές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η Super League επιδιώκει την επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή, με μια επίσημη εισαγωγή ως ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ο διευθύνων σύμβουλος της A22, Μπερντ Ράιχαρτ, επιβεβαίωσε αυτή την κατεύθυνση σε πρόσφατες δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Kicker, ενισχύοντας την πρόθεση τους για σημαντικές τεχνολογικές συνεργασίες και ένα ανανεωμένο επιχειρηματικό μοντέλο. «Οι οπαδοί αξίζουν μια πιο οικονομική και βελτιωμένη εμπειρία από τις οθόνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική εφημερίδα As, η A22 έχει προσδιορίσει τον Σεπτέμβριο του 2025 ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης. Το σχέδιο της Super League κέρδισε πρόσφατα νέα ώθηση έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 2023, που θεωρεί την UEFA και τη FIFA μονοπωλιακά όργανα. Παρόλο που το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε καμία εξουσία στη νέα αυτή διοργάνωση, ο Ράιχαρτ την χαρακτήρισε νίκη για τους υποστηρικτές της Super League.

«Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ε.Ε. έδειξαν ότι οι ομοσπονδίες δεν μπορούν πλέον να αγνοούν τη συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε.», δήλωσε ο Ράιχαρτ και πρόσθεσε ότι οι βασικοί πυλώνες που στήριζαν το μονοπώλιο των ομοσπονδιών καταρρέουν. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για διοργάνωση αγώνων με πραγματικό ανταγωνισμό. «Προτείνουμε ένα κλασικό σχήμα πρωταθλήματος με εντός κι εκτός έδρας αγώνες, ακολουθούμενο από πλέι οφ», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr