Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της με νίκη απέναντι στην Ιρλανδία

Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της με νίκη απέναντι στην Ιρλανδία

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε την τέταρτη νίκη της, κερδίζοντας την Ιρλανδία, και ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές της εβδομάδας που προηγήθηκε. Με την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ να βαραίνει τις σκέψεις όλων, ο Γιοβάνοβιτς μίλησε για τον ρόλο και την απόδοση του Μανώλη Σιώπη στη διάρκεια του αγώνα: «Ο Σιώπης είναι ένας παίκτης που εργάζεται για τους άλλους. Μπορεί να κερδίζει όλες τις κεφαλιές και αυτό αναγκάζει τους συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν. Έχει μεγάλη καρδιά και το δείχνει σε κάθε του ενέργεια. Έπρεπε να διαχειριστούμε πολλές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μνήμης του αδικοχαμένου Τζορτζ».

Ο προπονητής υπογράμμισε πως, αν και οι τέσσερις ημέρες που πέρασαν ήταν δύσκολες, η ομάδα έδειξε επιμονή και αφοσίωση. «Αυτή η εβδομάδα μπορεί να ήταν από τις πιο όμορφες αν δεν υπήρχε η απώλεια του Τζορτζ. Ίσως οι παίκτες να ένιωθαν την υποχρέωση να αποδώσουν», δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς αναφερόμενος στις συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Μιλώντας για τον πανηγυρισμό του δευτέρου γκολ, ο προπονητής δήλωσε: «Αυτή τη νίκη την ήθελα πολύ. Είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι για δύο ημέρες και τελικά προέκυψε μια μεγάλη ευκαιρία για μας. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται». Για τον ρόλο του, τόνισε πως είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων τους: «Ο ρόλος του προπονητή είναι να τους καθοδηγεί και να τους παρακινεί για να πετύχουν».

«Η ομάδα ήταν μία και έπρεπε να αποδείξει την αξία της. Είμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι σπουδαίο», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως οι παίκτες είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της πορείας. Πηγή: naftemporiki.gr