Η Κούραση των Παικτών και η Ζητούμενη Μεταρρύθμιση στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο

Η Κούραση των Παικτών και η Ζητούμενη Μεταρρύθμιση στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο

Ο Ρόδρι έχει θέσει στο τραπέζι την προοπτική απεργίας των ποδοσφαιριστών προκειμένου να αλλάξει το καλεντάρι και να μειωθεί ο αριθμός των παιχνιδιών, κάτι που έχει πυροδοτήσει εκτενή συζήτηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η υπερβολική ηλικία παιχνιδιών έχει επιφέρει σημαντική κόπωση στους αθλητές, και αρκετοί αστέρες σε όλο τον κόσμο έχουν βρει υποστήριξη από εμβληματικούς προπονητές.

Οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Κάρλος Αντσελότι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους προς τους ποδοσφαιριστές και έχουν στείλει το μήνυμα στις αρμόδιες αρχές. Ο Αντσελότι δήλωσε: «Ας αντιληφθούν οι οργανώσεις, UEFA, FIFA, ότι οι αθλητές έχουν κουραστεί. Ο στόχος μας είναι να παίζουμε λιγότερα παιχνίδια για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Οι παίκτες εξετάζουν τρόπους να αλλάξουν το μέλλον του ποδοσφαίρου», προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δεχτεί μείωση μισθού αν αυτό σήμαινε λιγότερα παιχνίδια.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολλές φωνές στον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τον Γκουαρδιόλα να αναφέρει: «Αν υπάρξει αλλαγή, αυτή πρέπει να προέρχεται από τους παίκτες. Η επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί χωρίς μάνατζερ ή διευθυντές, όμως χωρίς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να υπάρξει. Πολλοί παίκτες, όχι μόνο στη χώρα αυτή, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αρχίζουν να μιλούν για αυτό».

Πηγή: naftemporiki.gr