Η Ψυχολογική Πάλη του Λιούις Χάμιλτον και η Σημασία της Ανοιχτής Επικοινωνίας

Η Ψυχολογική Πάλη του Λιούις Χάμιλτον και η Σημασία της Ανοιχτής Επικοινωνίας

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους Times ότι αγωνιζόταν με την κατάθλιψη από νεαρή ηλικία. Περιέγραψε την πίεση που δέχεται στην καριέρα του στους αγώνες αυτοκινήτων, καθώς και τις δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων λόγω του εκφοβισμού. Ο 39χρονος, ο οποίος έχει ξεκινήσει την καριέρα του στους αγώνες από την ηλικία των έξι ετών, δήλωσε ότι η ψυχική του υγεία υπήρξε πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

«Δυσκολευόμουν να ανοιχτώ σε αυτό το ταξίδι», ανέφερε ο Χάμιλτον. «Περίπου στα 13 μου, άρχισα να βιώνω κατάθλιψη. Στη διάρκεια των είκοσι κάποιων χρόνων μου, βίωσα πάρα πολλές δύσκολες στιγμές». Ο Χάμιλτον έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2007, σε ηλικία 21 ετών, και έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός που συμμετείχε στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον τίτλο το 2008 και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ με επτά τίτλους το 2020.

«Μαθαίνουμε από τις διδασκαλίες των γονιών μας. Κατανοούμε καλύτερα τον τρόπο που αντιδρούμε στα πράγματα και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε», σημείωσε. «Αυτό που με εκνεύριζε στο παρελθόν, δεν με ενοχλεί πια σήμερα». Αυτή τη στιγμή, ο οδηγός της Mercedes είναι έκτος στο πρωτάθλημα, πριν από το επόμενο Grand Prix που είναι προγραμματισμένο για το Όστιν, στις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr