Λιονέλ Μέσι η πιο δημοφιλής φανέλα στην αμερικανική Λίγκα ποδοσφαίρου

Λιονέλ Μέσι η πιο δημοφιλής φανέλα στην αμερικανική Λίγκα ποδοσφαίρου

Από την αρχή του καλοκαιριού του 2023, ο Λιονέλ Μέσι έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατατάσσεται πρώτος στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς φανέλες της αμερικανικής Λίγκας (MLS). Ο Αργεντινός αστέρας, που πρόσφατα επέστρεψε μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, παραμένει η κορυφαία επιλογή των φιλάθλων.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο συμπαίκτης του στην Ίντερ Μαϊάμι, Ουρουγουανός Λουίς Σουάρες, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Γκαμπονέζος Ντένις Μπουάνγκα από το Λος Άντζελες FC, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν στο MLS. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Αργεντινός Λουτσιάνο Ακόστα, περσινός MVP του MLS από την ομάδα του Σινσινάτι, και στην πέμπτη ο Κολομβιανός Χουάν Καμίλο «Κούτσο» Ερνάντες, που κατέκτησε το MLS Cup το 2023 και το League Cup το 2024 με το Κολόμπους Κρου.

Οι πωλήσεις των φανελών από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Αυγούστου 2024 επιβεβαίωσαν την κυριαρχία αυτών των παικτών, με το MLS να δημοσιοποιεί σχετικά δεδομένα. Το «Τοπ-10» των πιο πωληθέντων φανελών περιλαμβάνει έξι Ισπανόφωνους, όπως τον Ισπανό Ρίκι Πουίγ από τους Λ.Α. Γκάλαξι, που κατέχει την έβδομη θέση, και τον Αργεντινό Πέδρο ντε λα Βέγκα από τους Σιάτλ Σάουντερς στην δέκατη θέση.

Η Ίντερ Μαϊάμι κατέχει δεσπόζουσα θέση σε αυτή την κατάταξη με τους Μέσι και Σουάρες στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ οι Ισπανοί Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα κατατάσσονται στις θέσεις 11 και 15 αντίστοιχα.

Πηγή: naftemporiki.gr