Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ Αντιμετωπίζει Οικονομικές Προκλήσεις και Εφαρμόζει Στρατηγικό Μετασχηματισμό

Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ Αντιμετωπίζει Οικονομικές Προκλήσεις και Εφαρμόζει Στρατηγικό Μετασχηματισμό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την οικονομική περίοδο 2023-24 με ζημία γύρω από 135 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας την πέμπτη διαδοχική απώλεια στην τελευταία πενταετία, συνολικά πάνω από 370 εκατομμύρια λίρες. Για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, ο σύλλογος ξεκίνησε ένα σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα και τη βελτίωση των ποδοσφαιρικών του δραστηριοτήτων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ανασκόπηση του κόστους από την Interpath Advisory, η οποία αποκάλυψε δυνατότητες σημαντικής εξοικονόμησης. Ως αποτέλεσμα, εγκρίθηκε ένα πρόγραμμα εξορθολογισμού, το οποίο περιλάμβανε και την απλοποίηση της οργανωτικής δομής του συλλόγου.

Το πρόγραμμα των απολύσεων ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2024 ως μέρος αυτής της στρατηγικής. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά περίπου 250 άτομα σε όλα τα τμήματα, αναμένοντας ετήσια εξοικονόμηση περίπου 40-45 εκατομμυρίων λιρών (47-53 εκατομμυρίων ευρώ).

Για τη βελτίωση της ηγεσίας, η διοίκηση τοποθέτησε τον Ομάρ Μπεράντα ως νέο εκτελεστικό διευθυντή τον Ιανουάριο του 2024 και συστάθηκε μια νέα εκτελεστική ομάδα. Το Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, προστέθηκαν ακόμη περισσότεροι εκτελεστικοί διευθυντές, υποστηρίζοντας τον νέο οργανισμό.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών κατά τα οικονομικά έτη 2025 και 2026, λόγω χρονισμού και συμβατικών υποχρεώσεων που επιβαρύνουν την κατάσταση του συλλόγου.

Πηγή: naftemporiki.gr