Ο Χουάν Φεράντο αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού

Ο Χουάν Φεράντο αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού

Ο Ισπανός προπονητής Χουάν Φεράντο αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Ίβηρας τεχνικός έχει ήδη γίνει γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς το 2014 είχε εργαστεί στον Εργοτέλη και το 2017 επέστρεψε για τον Βόλο, καθοδηγώντας τον από την Γ΄ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να αποχωρήσει.

Ο Φεράντο γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1981 στην Βαρκελώνη. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 18 ετών, αποφοιτώντας από τη σχολή της Εσπανιόλ και αποκτώντας εμπειρία στην Μπαρτσελόνα Β΄. Η πρώτη του επαφή με την Ελλάδα ήταν το 2014, όταν ανέλαβε για λίγο τον Εργοτέλη, ενώ έπειτα επέστρεψε στην Ισπανία για να εργαστεί σε ομάδες όπως η Λιονέσα και η Λινάρες.

Στη συνέχεια, το 2017, ήρθε και πάλι στη χώρα μας για τον Βόλο, όπου πέτυχε συνεχόμενες ανόδους, κερδίζοντας αναγνώριση για την πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Μετά από την εμπειρία του στον Βόλο, το 2018 βρέθηκε στην Ινδία, αρχικά στην Γκόα όπου κατέκτησε το Κύπελλο το 2021, πριν αναλάβει τη Μοχούν Μπαγκάν και οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2022-23.

Πριν από την πρόσληψή του στον Πανσερραϊκό, ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν ως προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας. «Καλώς ήρθες στην οικογένεια των “λιονταριών”», αναφέρει η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού.

Πηγή: naftemporiki.gr