Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι Ετοιμάζεται για Αποχώρηση από τη Σαουδική Αραβία

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι Ετοιμάζεται για Αποχώρηση από τη Σαουδική Αραβία

Μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων και διαμάχες εκτός γηπέδου, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στην Ιταλία, εγκαταλείποντας τη Σαουδική Αραβία. Ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος είχε αποδεχτεί προσφορά 25 εκατομμυρίων, είχε φαίνεται χάσει την υποστήριξη της ομοσπονδίας μετά την ισοπαλία με το Μπαχρέιν, ακολουθώντας την ήττα από την Ιαπωνία. Σημαντική ήταν επίσης μια έντονη αντιπαράθεση με έναν οπαδό, καθώς και μια αναφορά σε Ιάπωνα δημοσιογράφο, γεγονός που κατέστησε την αποχώρησή του αναπόφευκτη.

Η αποτυχία της εθνικής ομάδας να προκριθεί με αξιώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και οι απογοητευτικές εμφανίσεις στους προκριματικούς οδήγησαν τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, να ζητήσει συγγνώμη από τους φιλάθλους και να προαναγγείλει ότι θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σύντομα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη Σαουδική Αραβία να συγκεντρώνει μόλις δύο βαθμούς από τρία εντός έδρας παιχνίδια.

Η ομοσπονδία φαίνεται να αναζητά γρήγορες λύσεις, με υποψηφίους διαδόχους τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Αργεντινό Ραμόν Ντίας, ενώ οι προηγούμενες σχέσεις του Μαντσίνι με την ομάδα έχουν ήδη φθάσει σε αδιέξοδο. Η ομάδα του Μαντσίνι τερμάτισε τρίτη στον όμιλο, με μόλις μία νίκη, και το μέλλον του προπονητή μπορεί να επισημοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από τον καθοριστικό αγώνα με την Αυστραλία στη Μελβούρνη, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 14 Νοεμβρίου.

Ακόμα κι αν η αποχώρηση του Μαντσίνι περιλαμβάνει μια ρήτρα που κυμαίνεται από 25 έως 30 εκατομμύρια, υπάρχουν πιέσεις από την οικογένεια Σαλμάν να προχωρήσουν σε ανανέωση. Παράλληλα, η χώρα είναι απασχολημένη με άλλες αθλητικές διοργανώσεις, κάτι που δείχνει την επιθυμία της να προωθήσει τη διεθνή της εικόνα.

Πηγή: naftemporiki.gr