Όσκαρ Πιάστρι Θριαμβεύει στο Μπακού με Δεύτερη Νίκη στην Καριέρα του

Όσκαρ Πιάστρι Θριαμβεύει στο Μπακού με Δεύτερη Νίκη στην Καριέρα του

Σήμερα (15/6) στο Μπακού, ο Όσκαρ Πιάστρι κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Αυστραλός οδηγός της McLaren πραγματοποίησε μια εξαιρετική προσπέραση στον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari στον 20ό γύρο, διατηρώντας στη συνέχεια τη θέση του παρόλο που αντιμετώπισε σοβαρές απειλές από τον Σέρχιο Πέρες και τον Κάρλος Σάινθ στους τελευταίους γύρους.

Ο Πιάστρι είχε ήδη κατακτήσει νίκη νωρίτερα τον Ιούλιο στην Ουγγαρία, προσθέτοντας αυτή τη φορά άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό του. Στο τρελό φινάλε του αγώνα, λίγο πριν τον προτελευταίο γύρο, συνέβη ένα θεαματικό ατύχημα ανάμεσα σε Σάινθ και Πέρες, που έπληξε σοβαρά τις προσπάθειες των δύο οδηγών για την κατάληψη του βάθρου.

Η θέση του Λεκλέρ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς το ατύχημα έσωσε τον Μονεγάσκο από το να υποχωρήσει παρακάτω στη βαθμολογία. Η Ferrari και η Red Bull υπήρξαν θύματα του ατυχήματος, με τον πίσω αριστερό τροχό του Σάινθ να χτυπά τον δεξιό μπροστινό τροχό του Πέρες, κατά τη διάρκεια της σφοδρής μάχης τους.

Ο Τζορτζ Ράσελ, εκμεταλλευόμενος τις δυσκολίες των άλλων, κατέλαβε την τρίτη θέση και ολοκλήρωσε το βάθρο. Στη McLaren, η διάθεση ήταν εξαιρετική, καθώς η νίκη του Πιάστρι έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα στη βαθμολογία των κατασκευαστών με διαφορά 20 βαθμών από τη Red Bull, συμπληρωμένη από την 4η θέση του Λάντο Νόρις.

Ο Νόρις, ξεκινώντας από την 15η θέση στο grid μετά από ένα αποτυχημένο Q1, κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή, με μόνο μία στάση και καλή άμυνα ενάντια στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχει να γευτεί νίκη από τις 23 Ιουνίου στην Ισπανία.

Πηγή: newsbomb.gr