Ρουθ Τσέπνγκετιχ Σπάζει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γυναικών στον Μαραθώνιο του Σικάγο

Ρουθ Τσέπνγκετιχ Σπάζει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γυναικών στον Μαραθώνιο του Σικάγο

Απουσία της κατόχου του τίτλου, Σιφάν Χασάν, η Ρουθ Τσέπνγκετιχ αναδείχθηκε η ταχύτερη δρομέας στον Μαραθώνιο του Σικάγο. Η Κενυάτισσα, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2019 και νικήτρια στην αμερικανική μεγαλούπολη τα χρόνια 2021 και 2022, φάνηκε να επιβεβαίωσε την κυριαρχία της με έναν εντυπωσιακό χρόνο 2:09:57. Αυτή η επίδοση δεν είναι απλώς νίκη, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ Γυναικών, καθώς βελτίωσε την προηγούμενη κορυφαία επίδοση κατά δύο λεπτά.

Η Τσέπνγκετιχ ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Τζοϊσλίν Τζεπκοσγκέι και της Σουτούμε Κεμπέντε, επιδεικνύοντας την εξαιρετική της ικανότητα. Το ρεκόρ που κατέρριψε ήταν το 2:11:53, που είχε σημειωθεί από την Αιθιοπίνα Τιγκστ Ασέφα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο φετινός Μαραθώνιος τιμήθηκε στη μνήμη του Κενυάτη δρομέα Κέλβιν Κίπτουμ, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με το παγκόσμιο ρεκόρ του πέρυσι. Δυστυχώς, ο Κίπτουμ είχε εν ζωή μικρή διάρκεια, καθώς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ προετοίμαζε την επί της εντυπωσιακής του πορείας, η οποία περιλάμβανε στόχο για χρόνο κάτω από δύο ώρες και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μαραθώνιος του Σικάγο θεωρείται μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως, και η επίδοση της Τσέπνγκετιχ καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη σπουδαιότητα του αγωνίσματος αλλά και τις δυνατότητες των αθλητών. Πηγή: naftemporiki.gr