Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας έκρινε αθώο τον Μητροπολίτη Κερκύρας – Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες ήταν αντιμέτωπος.

Ειδικότερτα, αθώος κηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας – Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας σχετικά με το κήρυγμα που είχε κάνει την περίοδο της καραντίνας και την περιφορά σκηνώματος την Κυριακή των Βαΐων.

Στις 25 Μαρτίου, συγκεκριμένα, είχε καλέσει τους πιστούς να στείλουν ψευδώς μήνυμα ότι θα πάνε για σωματική άσκηση και αντ’ αυτού να πάνε στην εκκλησία.

«Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε» είχε πει συγκεκριμένα.

Αθώος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρίθηκε και για την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από πέντε άτομα – όπως όριζαν τα πρωτόκολλα.

Για την ίδια υπόθεση αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για τον πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και τον τελετάρχη του δήμου.

Πηγή: patrastimes.gr