Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ στη Λευκάδα με συμμετοχή Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων

Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ στη Λευκάδα με συμμετοχή Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων

Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε το 52ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ στη Λευκάδα, με τη συμμετοχή 50 πληρωμάτων, εκ των οποίων 12 ήταν από το εξωτερικό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο αγώνας ξεκίνησε την Πέμπτη 26/9 από την Άκολη Αιγίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29/9 στο ξενοδοχείο Ionian Blue, μετά από περίπου 600 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Οι συμμετοχές περιλάμβαναν διαδρομές που διέσχισαν την Αιτωλοακαρνανία, με στάσεις στον Αστακό, την Αμφιλοχία και τη Βασιλική. Οι δρόμοι προσέφεραν ποικιλία τοπίων, αν και ο κακός οδόστρωση σε ορισμένα σημεία αποτέλεσε πρόκληση, ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα.

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος σε δύο κατηγορίες, Regularity και Touring, με τα αποτελέσματα να κρίνουν τους νικητές στις τελευταίες ειδικές δοκιμασίες.

Στην κατηγορία Regularity, οι νικητές ήταν το ζεύγος G. Andonov – J. Andonova από τη Βουλγαρία, που οδήγησαν ένα Mercedes 190E του 1984. Οι K. Φαρμάκης – M. Αθανασοπούλου με Volvo 122S του 1963 τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ τρίτοι ήταν οι Γ. Ιωάννου – Ε. Κομιάτης από την Κύπρο, οδηγοί ενός Toyota Corolla του 1991. Στην κατηγορία Touring, οι Α. Νικολαΐδης – Φ. Μπαλλή κέρδισαν με Alfa Romeo Alfetta GTV του 1977, ακολουθούμενοι από τους N. Δαρζέντας – A. Δαρζέντας με Toyota Starlet του 1982 και τους N. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127 του 1979.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή του γνωστού πρώην Γερμανού οδηγού αγώνων Jürgen Barth, νικητή του 24ωρου Le Mans το 1977, ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία Touring με μια Porsche 911T, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ.

Η ΦΙΛΠΑ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Επιμελητήριο Λευκάδας για τη συνεργασία τους, καθώς και τους χορηγούς και εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Concours d’ Elegance, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 10:00, στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Πηγή: naftemporiki.gr