Η επανάσταση της πολυτέλειας στην τέταρτη γενιά της Bentley Flying Spur

Η επανάσταση της πολυτέλειας στην τέταρτη γενιά της Bentley Flying Spur

Η νέα Bentley Flying Spur, η οποία αποτελεί την τέταρτη γενιά του θρυλικού 4θυρου supercar, εισέρχεται δυναμικά στην αγορά έπειτα από 20 χρόνια. Αυτή η ανανεωμένη έκδοση λανσαρίστηκε αρχικά με το αποδοτικό Speed, το οποίο είναι σχεδιασμένο με το νέο Υβριδικό Σύστημα Ultra Performance της Bentley, προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο φάσμα δυνατοτήτων. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα αθόρυβης μετακίνησης σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για έως και 76 χλμ., ιδανική για περιοχές μηδενικών εκπομπών ρύπων. Παράλληλα, οι εκπομπές CO2 είναι 90% χαμηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ο V8 κινητήρας συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, παρέχοντας συνολική ισχύ 782 ίππων, 147 περισσότερους από τον προκάτοχό της, με επιδόσεις που φτάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Αυτές οι επιδόσεις τοποθετούν την Flying Spur σε μια πολύ επιλεκτική κατηγορία οχημάτων υψηλής απόδοσης.

Εξωτερικά, η νέα Flying Spur διατηρεί τη γνωστή μυώδη και κομψή σχεδίαση από τον προκάτοχό της, ωστόσο οι πραγματικές καινοτομίες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συνδυάζει ένα V8 4,0 λίτρων twin-turbo 600 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που παρέχει μεγαλύτερη ροπή και επιδόσεις σε όλες τις στροφές.

Η καμπίνα της Flying Spur είναι αναβαθμισμένη, με νέες επιλογές ραφών και δέρματα, συμπεριλαμβανομένου του τρισδιάστατου διαμαντιού, ενώ η προσθήκη του My Bentley App Studio φέρνει νέες εφαρμογές στο χέρι του οδηγού. Για την άνεση, προσφέρονται χαρακτηριστικά όπως ο έξυπνος ιονισμός αέρα και η αυτόματη ρύθμιση στάσης στα καθίσματα.

Η νέα Flying Spur περιλαμβάνει και εξελιγμένα συστήματα δυναμικής οδήγησης, όπως το Bentley Dynamic Ride, και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Limited Slip Differential, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Μάλιστα, οι νέοι αποσβεστήρες διπλής βαλβίδας βελτιώνουν τη δυναμική της οδήγησης, προσφέροντας διαφορετικά στυλ οδήγησης.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός φέρει σύγχρονες πινελιές, όπως γυαλιστερές χρωμιωμένες επιφάνειες και νέες ζάντες 22 ιντσών, που προσθέτουν στον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η καμπίνα υπογραμμίζει τη διάσημη ποιότητα και χειροτεχνία της Bentley, με νέα σχέδια καθισμάτων και πολυτελείς λεπτομέρειες.

Η πιο ισχυρή εκδοχή της Flying Spur είναι αυτή που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Bentley, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για την αριστεία στην τεχνολογία και την πολυτέλεια.

Πηγή: naftemporiki.gr