Πριν από μερικές μέρες ο Τζο Μπάιντεν, όταν τον είχαν ρωτήσει για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, είχε πει ότι πρέπει να περιμένουμε. Τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει πως αν επιβεβαιωθούν ένας δρόμος μένει: η παραίτηση.

Το είπε… μονολεκτικά ο Τζο Μπάιντεν πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, οφείλει να παραιτηθεί αν οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών σε βάρος του επιβεβαιωθούν.

«Εάν η έρευνα που διενεργείται τεκμηριώσει πως οι κατηγορίες γυναικών σε βάρος του κυβερνήτη ευσταθούν, πρέπει να παραιτηθεί;» ρωτήθηκε ο Τζο Μπάιντεν και η απάντηση ήταν “ξερή”: «Ναι».

«Θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει πιθανόν δίωξη από τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε απλώσει χέρι κάτω από την πουκαμίσα της το 2020.

Επιμένοντας πάντα ότι οι καταγγελίες σε βάρος του είναι «ψευδείς», ο 63χρονος Άντριου Κουόμο (εδώ και 10 χρόνια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης), αρνείται να ενδώσει, παρότι πολλαπλασιάζονται οι προτροπές να υποβάλει την παραίτησή του.

Την Παρασκευή, ζήτησε και πάλι οι πάντες να περιμένουν την έκβαση των ερευνών που διενεργούνται μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών των οκτώ γυναικών.

Πηγή: patrastimes.gr