Την εκτίμηση ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν έχει «παγώσει» την Τουρκία εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ”, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την πολιτική του έναντι της Ελλάδας.

«Με την εκλογή Μπάιντεν οι Τούρκοι ξέρουν ότι χάσανε έναν ισχυρό σύμμαχο στις ΗΠΑ που πατούσε πόδι και δεν επέτρεπε να γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις της αμερικανικής γραφειοκρατίας, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Κογκρέσου. Όλα αυτά αλλάζουν πολύ τα δεδομένα αυξάνουν κατά πολύ την ανασφάλεια του Ερντογάν», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάνει μια προσπάθεια να πείσει για τις καλές του προσπάθειες και με αυτό τον τρόπο εξηγείται το τηλεφώνημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα θα πάει σε κινήσεις εκτόνωσης το επόμενο διάστημα: «Στο ερώτημα εκτόνωση ή προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων μάλλον θα πάει προς το πρώτο, αυτή είναι η αίσθησή μου».

Μπακογιάννη: Ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει “τις δύο Αμερικές”
Αναφορικά με τον Τζο Μπάιντεν, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για μια καλή εκλογή για τις ΗΠΑ και υπογράμμισε ότι ο νέος πρόεδρος θα επιχειρήσει να συμφιλιώσει “τις δύο Αμερικές”. «Στη Γερουσία όσες τροπολογίες πέρασαν διακομματικά φέρουν την υπογραφή του. Θα επιστρέψει στη συμφωνία για το κλίμα, στον ΠΟΕ, θα ξαναβρεθεί σταθερότητα στην άσκηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ξέρει σε λεπτομέρεια προσωπικά τα προβλήματα της περιοχής μας έχει σχέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Έχει ενσυναίσθηση, σε ακούει σε καταλαβαίνει συμμερίζεται το πρόβλημά σου».

Πηγή: patrastimes.gr