Για τους εμβολιασμούς, τον ανασχηματισμό που βρίσκεται προ των πυλών καθώς και τον Ερντογάν μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση έχει επιδείξει έργο σε 3 μεγάλες κρίσεις και σημείωσε πως πάντα ένας ανασχηματισμός είναι ένα νέο ξεκίνημα, πως είναι μια πολιτική πράξη που έχει τον συμβολισμό και την δυναμική του.

«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.. Αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα..Είναι αποκλειστικό του προνόμιο..Ξερει που υπηρξαν αδυναμίες και που έγινε πραγματική δουλεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν είναι ο Χρυσοχοίδης είναι καλός υπουργός η ίδια σχολίασε πως κατά την γνώμη της είναι. «Από μένα για τον Χρυσοχοίδη θα ακούσετε μόνο τα καλύτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά

Σχετικά με τους εμβολιασμούς υπογράμμισε πως πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ενώ μιλώντας για τους αντιεμβολιαστές είπε πως ο Θεός έκανε τους επιστήμονες να βρουν το εμβόλιο για να σωθεί ο κόσμος και ότι αυτό το πολύ απλάό πράγμα πρέπει να γίνει κατανοητό. Μάλιστα, ανέφερε πως στην Κρήτη χάθηκε ένας ανθρώπος 62 ετών που ήταν στο αντιεμβολιστικό κίνημα και ότι πριν διασωληνωθεί το μόνο πράγμα που είπε στους γιατρούς είναι «σας παρακαλώ εμβολιάστε τα παιδιά και τα εγγόνια μου»

Σημείωσε πως σε όλες τις χώρες έχει γίνει ζημιά με τα fake news και πως ένας άνθρωπος της είπε πως έκανε το εμβόλιο με νερό με την ίδια να του απαντά ότι εκείνη ήταν 20 λεπτα νωρίτερα στο ραντεβού της για να είναι σίγουρη ότι δεν θα το χάσει. Τόνισε δε πως η σύγκρουση που υπάρχει σήμερα είναι αυτής της λογικής και του ορθολογισμού.

Αναφορικά με την Τουρκία και το Ερντογάν δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρχουν εντάσεις με την Ελλάδα από το φθινόπωρο και ότι κάνει προσπάθεια να επανέλθει στο χάρτη των χωρών που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο. Ωστόσο, επεσήμανε πως δεν αποκλείει τίποτα αλλά δεν βλέπει σε αυτή την φάση να είναι η Ελλάδα στην στρατηγική του η οποία είναι να πουλήσει προσφορά προς την Δύση ότι τον χρειάζονται.

Όπως εξήγησε μιλάει μια γλώσσα που είναι πιο κοντά στους Ταλιμπάν και αυτό θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί και ότι γι αυτό γίνεται η όλη συζήτηση για το αεροδρόμιο της Καμπούλ . «Σε σχέση με την Δύση θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό… Η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ άρα μπορεί να στείλει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr