Σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες βάσει χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ” ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων που στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Το έργο υλοποιεί μελέτη των αρχιτεκτόνων Δημήτρη Μανίκα και Ντόρας Παπαδημητρίου, προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2004 που δεν προχώρησε και όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων είναι μια «αστική εκκρεμότητα, μια υπόσχεση της πόλης».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος είναι να μην υπάρξει παρέκκλιση και εκπτώσεις από τη μελέτη, να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση και να μην προκληθεί κυκλοφοριακό θέμα.

Για τον Μεγάλο Περίπατο ανέφερε ότι από την πρώτη πιλοτική φάση του έχουν εξαχθεί τρία βασικά συμπεράσματα τα οποία είναι τα εξής:

Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.
Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο «σοκ»
Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.

Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον Μεγάλο Περίπατο σχολίασε ότι «όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση» και πρόσθεσε ότι «πολλοί λένε η Αθήνα δεν αλλάζει. Εγώ αρνούμαι να το αποδεχθώ.

Πηγή: patrastimes.gr