Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συναντήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Θανάση Γιάνναρη και του παρέδωσε τον φάκελο που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες του Δήμου, για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ελέγχθηκε και βρέθηκε πλήρης.

Ο Δήμαρχος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη θετική εξέλιξη που είχε το θέμα των σχολείων του Αγίου Βασιλείου δήλωσε λακωνικά: «Μπήκε το νερό στο αυλάκι»

Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου» για την προκήρυξη διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου, δίνοντας έτσι λύση στο χρόνιο οξύ στεγαστικό πρόβλημα των δύο σχολείων.

Όπως είναι γνωστό τα δύο σχολεία στεγάζονται σε ανεπαρκή και ακατάλληλα κτίρια και  η Δημοτική Αρχή, αφού έδωσε προσωρινή λύση με την άμεση εγκατάσταση προκάτ αιθουσών στο δημοτικό, προώθησε ταυτόχρονα και τη ριζική λύση του προβλήματος με την κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου στη θέση Πλατάνι παραπλεύρως του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος με τον Γενικό Διευθυντή  Έργων της ΚΤΥΠ Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, οι οποίοι έθεσαν παράλληλα και τις επόμενες, άμεσες σχολικές κτιριακές προτεραιότητες που έχουν ωριμότητα και αφορούν στο 10ο ΓΕΛ Πάτρας του οποίου εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας η απαιτούμενη κτιριολογική έγκριση, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) για το οποίο ο Δήμος παραχωρεί διαθέσιμο οικόπεδο 3,5 χιλ. τ.μ. στην περιοχή Μεταμόρφωση Σωτήρος, το Μουσικό Σχολείο για το οποίο θα ληφθεί οριστική απόφαση σε ένα μήνα περίπου για την τοποθεσία κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου (υπάρχουν δύο σενάρια) και στα 49 και 51 Νηπιαγωγεία.

Πέραν όλων αυτών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης πρόκειται άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική λύση του κτιριακού προβλήματος του  Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ) Αχαΐας.

Γίνεται γνωστό επίσης, ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, αναδείχτηκε ανάδοχος εργολάβος για το νέο κτίριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βουδ κι επίκειται η σύναψη σύμβασης εκτέλεσης του έργου. Επίσης, το έργο του 3ου Γυμνασίου, ξεμπλόκαρε  από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και άμεσα θα επαναδημοπρατηθεί.

Τέλος επισημαίνεται ότι η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των διευθύνσεων Αρχιτεκτονικού Έργου, Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου, έχει καταγράψει όλα τα προβλήματα των σχολείων που αφορούν σε ανακατασκευές, εκσυγχρονισμούς, αναβαθμίσεις παλαιών κτιρίων, κατασκευές νέων κτιρίων, προσθήκες αιθουσών προκάτ και αναγκαίες  επεκτάσεις αύλειων χώρων και προωθεί σταδιακά και προγραμματισμένα λύσεις.

Πηγή: patrastimes.gr