Ο Jack Dorsey είναι είναι ένας από τους φλογερούς υποστηρικτές του εναλλακτικού νομίσματος και τώρα το πάει λίγο παραπέρα.

Μετά από σειρά διθυραμβικών σχολίων για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, ο CEO του Twitter πρόσφατα χαρακτήρισε το bitcoin ως το μοναδικό εργαλείο που θα μπορούσε να ενώσει ένα βαθιά διαιρεμένο έθνος και με προοπτική να ενώσει και τον κόσμο στη συνέχεια. Το tweet του μπορεί να ήταν αυτή η λιτή δήλωση, όμως έχει αναπτύξει στο σχετικό του σε webinar που αφορούσε το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του η συνεχής ενίσχυση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να μειώσει τις παγκόσμιες κοινωνικές ανισότητες. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή σταδιακά θα χάσουν τον έλεγχο που ασκούν τα μεγάλα μονοπώλια πάνω στη νομισματική πολιτική κάθε χώρας ξεχωριστά. Οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, σύμφωνα με τον Dorsey, οφείλονται σε μια ισορροπία τρόμου που έχουν επιβάλει μεγάλοι μονοπωλιακοί παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας που έχουν υπερσυσσωρεύσει νομίσματα όπως το δολάριο και το ευρώ.

Το bitcoin δεν απειλεί μόνο αυτή την ισορροπία, αλλά μπορεί και να την καταστρέψει μια για πάντα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να το χειραγωγήσει κάποιος σε αυτή τη φάση. Η εξάλειψη του ελέγχου μπορεί να αποδεσμεύσει τις υπανάπτυκτες χώρες από την εποπτεία που τους ασκούν οι ισχυρές οικονομίες στη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους τους και των δημόσιων επενδύσεων.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την απόρριψη ενός νομοσχεδίου από την Αμερικάνικη Γερουσία το οποίο φιλοδοξούσε να βάλει κανόνες στην αγορά του bitcoin ωστέ να ανοίξει ο δρόμος για τη χρήση του ως ένα παράλληλο νόμισμα για κάθε συναλλαγή. Παρά την απογοήτευσή του για το ναυάγιο του νομοσχεδίου, ο Dorsey παραμένει αισιόδοξος για την πορεία του bitcoin αφού θεωρεί πως η επικράτησή του θα είναι νομοτελειακή.

Πηγή: patrastimes.gr