Η Pfizer εργάζεται σε μια «νέα έκδοση» του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο θα είναι πιο εύκολο να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως προανήγγειλε μέσω παρέμβασής του o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, σημείωσε πως ένα από τα βασικά ζητήματα γύρω από το παρασκεύασμα, ήταν ο τρόπος αποθήκευσής του. Ωστόσο, αυτό που βρίσκεται… στα σκαριά, θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, τόνισε πως το νέο εμβόλιο θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός… κλασικού καταψύκτη. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είμαστε σε καλό δρόμο να το πετύχουμε», είπε ο κ. Μπουρλά.

«Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση, η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να είναι διαθέσιμη.

Ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε ακόμη και στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο. Η μια είναι η τιμή του, προκειμένου να μην είναι αποτρεπτικό για τον κόσμο, ενώ το δεύτερο είναι να επαρκούν για όλους.

Πηγή: patrastimes.gr