Όλο και πιο συχνά χτυπούν οι επιτήδειοι χάκερ που στέλνουν SMS σε ανυποψίαστους πολίτες και τους πείθουν ότι πρέπει να αλλάξουν κωδικούς e-banking γιατί δήθεν η κάρτα τους έχει μπλοκαριστεί. Μάλιστα, επίσυνάπτουν ένα link στο οποίο ζητούν να καταχωρηθούν οι νέοι κωδικοί.

Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων και τους αδειάζουν. Τελευταίο τους θύμα ήταν μια γυναίκα στα Ιωάννινα από τον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας μετέφεραν σε άλλον 1.000 ευρώ. Στα SMS που δημοσιεύει το ipeirotika.gr, φαίνονται η πλαστή ιστοσελίδα τράπεζας και ο σύνδεσμος που παραθέτουν οι απατεώνες, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία.

xaker

Και απάτη με τη μέθοδο της ενοικίασης στα Ιωάννινα

Αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει ένας άνδρας από τα Ιωάννινα που αναζητούσε διαμέρισμα για να νοικιάσει στην πόλη και του απάντησε ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως μεσίτης, ο οποίος τον έπεισε να καταβάλει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό 1.430 ευρώ για την ενοικίαση του διαμερίσματος. Όμως, αφού εισέπραξε τα χρήματα έγινε… καπνός! Από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και η δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: patrastimes.gr