Επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από αργά σήμερα το απόγευμα 2 Ιανουαρίου, από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με παράλληλη επικράτηση νοτιοανατολικών ανέμων και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Πάτρα ο καιρός θα επιδεινωθεί από το απόγευμα, καθώς  δυνατές βροχές προβλέπονται για την περιοχή που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η θερμοκρασία σήμερα στην Πάτρα θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το “meteo” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές και κυρίως στο Αιγαίο. Από το απόγευμα στα δυτικά και νότια οι βροχές θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα ενταθούν, συνοδευόμενες από καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν κυρίως από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι σε πολλές περιοχές περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πηγή: patrastimes.gr