Δεν το βάζουν κάτω στη Χαμάς, παρά τα πλήγματα που έχουν δεχτεί από τους Ισραηλινούς και τις απώλειες αξιωματούχων, υποσχόμενοι να «απαντήσουν». Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης «η μέχρι στιγμής αντίδρασή μας, αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων που έχουμε», προειδοποιώντας πως «όσο το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του, τόσο εμείς θα αυξάνουμε τις δικές μας και έχουμε πολλές περισσότερες εκπλήξεις».

«Είναι εύκολο για εμάς να χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, δεν μας απασχολεί η απόσταση. Είναι πιο εύκολο ακόμα και από το να πιούμε ένα ποτήρι νερό» πρόσθεσε.

Ακόμη, έκανε γνωστό πως η οργάνωση εκτόξευσε ένα νέο τύπο ρουκέτας προς το αεροδρόμιο Ραμόν, το δεύτερο μεγαλύτερο του Ισραήλ, στην πόλη Εϊλάτ, στο οποίο, από το πρωί της Πέμπτης, ανακατευθύνονταν πολλές πτήσεις από το «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τη Haaretz, το αεροδρόμιο δεν έχει «χτυπηθεί» και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Η σημερινή τοποθέτηση της Χαμάς χαιρέτισε επίσης την «ενότητα των Παλαιστινίων», προσθέτοντας ότι «όλα τα μέρη της παλαιστινιακής κοινωνίας σε όλες τις περιοχές» εμπλέκονται στην τρέχουσα εκστρατεία, αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες και τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, Ισραηλινός στρατηγός ανέφερε πως πάνω από 1.300 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα με κατεύθυνηση σημεία του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Από αυτές, οι 1.031 έπεσαν σε ισραηλινά εδάφη, με τις 264 να «χτυπούν» σε κατοικημένες περιοχές. «Η εκστρατεία αυτή διαφέρει από τον πόλεμο του 2014, όταν 4.000 ρουκέτες είχαν στοχεύσει στο Ισραήλ μέσα σε διάστημα 50 ημερών», ανέφερε ο στρατηγός.

Μονάχα σήμερα, περίπου 100 ρουκέτες
κατευθύνθηκαν προς το Ισραήλ από τη Γάζα, με μια εξ αυτών να χτυπά σε ένα πάρκινγκ στο Τελ Αβίβ, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα (ένα επτάχρονο παιδί μεταξύ τους) από εκρήξεις σε περιοχές της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr