Συναγερμός σήμανε στις Αρχές του Ηρακλείου, για μια νεαρή Γαλλίδα η οποία το έσκασε από ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όταν ενημερώθηκε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από διαδικασία ιχνηλάτησης προέκυψε ότι η νεαρή είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορoνοϊού.

Η Γαλλίδα ενημερώθηκε ότι πρέπει να παραμείνει στο δωμάτιό της και αυτοκίνητο θα την παραλάμβανε από εκεί προκειμένου να την μεταφέρει αρχικά στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Ωστόσο, η νεαρή εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό της. Εντοπίστηκε τελικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με τις αρχές να πιθανολογούν πως θα προσπαθούσε να επιστρέψει στη χώρα της. Η νεαρή οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο, ενώ είναι πλέον αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε καραντίνα μαθητής στο Ηράκλειο

Σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών έχει μπει τα τελευταία 24ωρα, παιδί το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ίδιο το σχολείο, η μητέρα του παιδιού διαγνώσθηκε θετική στον ιό και για λόγους πρόληψης, το παιδί δεν θα πηγαίνει στο σχολείο για δύο εβδομάδες. Μάλιστα στο σχολείο έγινε και η απαραίτητη απολύμανση.

Στην ανακοίνωση του σχολείου, αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα μητέρα παιδιού που φοιτά στο σχολείο μας. Η μητέρα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δεν εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με τον COVID 19. Το παιδί θα παραμείνει εκτός σχολείου για δύο εβδομάδες.

Από τη μεριά του σχολείου έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε οι μαθητές/τριες μας να είναι ασφαλείς. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ασφάλεια όλων έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, μιας και δεν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σχολείο.

Καλύτεροι σύμβουλοι αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η ψυχραιμία και η σωστή ενημέρωση. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε για οτιδήποτε σας απασχολεί να έρχεστε σε επικοινωνία με το σχολείο, που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: creta24.gr, ekriti.gr

Πηγή: patrastimes.gr