«Με ευθύνη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση οδηγεί τον δημόσιο βίο στη χώρα μας σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε χθεσινοβραδινή τοποθέτησή του στο «Blue Sky», αναφερόμενος στη «δημοσίευση της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας» του Ν. Παππά με τον Σ. Μιωνή.‬

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια αντιπερισπασμού από μια σειρά δυσμενών εξελίξεων, που διαμορφώνουν μια πολύ ανησυχητική πραγματικότητα για τη χώρα μας». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε: «Στο πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της κ. Ράικου, που φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις, εμπλεκόμενες με τη Novartis». Επιπλέον, «στην κατάθεση μάρτυρα που συνδέει με δωροδοκία 2,6 εκατ. ευρώ τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου, υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού». Ακόμη, «στην υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος με την εν κρυπτώ χρηματοδότηση ακόμη και ανύπαρκτων μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση». Όσον αφορά την οικονομία παρέπεμψε στην «παραδοχή» του υπουργού Οικονομικών περί «ύφεσης 16% το β’ τρίμηνο του 2020». Μίλησε για «επικίνδυνες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, κ. Ντόκος, παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να ζήσουμε με το τουρκολιβυκό μνημόνιο και ότι η Ελλάδα είναι μόνη της διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, η χώρα θα βγει ζημιωμένη από τη λασπολογία στην οποία τη σέρνει η κυβέρνηση». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΙΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το αληθινό παρακράτος είναι αυτό που αποπειράται να εκβιάσει τους  πολιτικούς του αντιπάλους χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν παράνομο υλικό», αφού «μέλη της προανακριτικής, όπως ο κ. Πλεύρης, φαίνεται να γνώριζαν εδώ και μήνες το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών», ενώ «ακούσαμε τον κορυφαίο υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη, να απειλεί ότι πρέπει να πάει φυλακή η κ. Τουλουπάκη».

Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει «όλα στο φως» και κάλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία «αντί να κρύβονται και να χρησιμοποιούν επιλεκτικές διαρροές και απειλές, ας διευρύνουν το κατηγορητήριο για να συζητηθούν όλα στην προανακριτική». Επίσης, άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής πως «φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι γίνεται ουρά της παρακρατικής μεθόδευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κάτι που «αντιλαμβάνεται πλήρως» ο προοδευτικός κόσμος της χώρας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε «και όχι να επιδίδεται σε τυχοδιωκτισμούς και να τεστάρει την κοινωνία για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών». «Σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να αποδράσει από τις ευθύνες του, εμείς θα είμαστε έτοιμοι με μια εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: patrastimes.gr