Η ζωή της Σέικο Χασιμότο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Ολυμπιακούς. Πήρε το όνομά της από την Ολυμπιακή φλόγα (σέικα στα ιαπωνικά) επειδή γεννήθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί του 1964 στο Τόκιο και μέτρησε στην καριέρα της 7 Ολυμπιακές συμμετοχές.

Η 56χρονη που πλέον έχει την απαιτητική θέση της υπουργού Ολυμπιακών Αγώνων είπε για το «Τόκιο 2021» τα εξής:

«Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για τους Αγώνες προετοιμάζονται πυρετωδώς και οι αθλητές ανά τον κόσμο κάνουν σημαντική προσπάθεια βάσει των συνθηκών που προέκυψαν. Θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουμε τους Αγώνες με κάθε κόστος, θέλω να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στα μέτρα κατά του κορωνοϊού».

Οι δηλώσεις της Χασιμότο υποστήριξαν τα όσα είπε ο Τζον Κόουτς στο AFP πριν λίγες ημέρες, δηλαδή ότι οι Ολυμπιακοί θα γίνουν κανονικά, με ή χωρίς κορωνοϊό.

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο από την άλλη δεν σχολίασε για το αν συμφωνεί ή όχι με την κατηγορηματική στάση του Κόουτς, όμως ο εκπρόσωπος τύπου, Μάσα Τακάγια, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δείχνουν ότι η ΔΟΕ είναι αφοσιωμένη στην πραγματοποίηση των Αγώνων το επόμενο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή έγινε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα δομήσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού για τους Αγώνες, μία πολύ σημαντική παράμετρο που θα καθορίσει την οριστική απόφαση για την τύχη των Ολυμπιακών. Η τελική έκθεση της επιτροπής θα ανακοινωθεί το Δεκέμβριο.

Πηγή:sportsfeed.gr

Πηγή: patrastimes.gr