Ακόμα έναν γρίφο καλούνται να λύσουν η κυβέρνηση και οι καταστηματάρχες εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, καθώς πλησιάζει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων.
Εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων χωρίς, ωστόσο να αποκλείεται και η μετάθεσή τους.
Πότε θα αρχίσουν σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης
Το ζήτημα των χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται να τεθεί σε συζητήσεις μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης με εκπροσώπους των εμπόρων, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τόνισε, πάντως, μιλώντας στην ΕΡΤ, στις 4 Ιανουαρίου, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν κανονικά οι εκπτώσεις από τις 11 του μηνός.
«Παράθυρο» για μετάθεση της περιόδου των εκπτώσεων
Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, στις 3 Ιανουαρίου, και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις μας για το αν υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων. Κάνουμε μια έρευνα στα μέλη μας για να τους ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν. Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων. Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας και θα ζητήσουμε πιθανόν ή μετάθεση ή όχι».
Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ο Καφούνης τόνισε ότι «αυτό που έγινε, χθες (02/01), έπεσε ως κεραυνός που συντάραξε πολλούς και οδήγησε στα όρια νευρικής κρίσης».

Τι αναφέρεται στη νομοθεσία για τις χειμερινές εκπτώσεις
Όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013, οι τακτικές εκπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο είναι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: patrastimes.gr