Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα -απογοητευτικά- στοιχεία της επιβατικής κίνησης του Ιούλιο που καταγράφουν ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης για το πιο πολυσύχναστο ταξιδιωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Η επιβολή 14ήμερης καραντίνας για υα άτομα που φτάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης του Covid-19 σημαίνει ότι η Βρετανία ουσιαστικά αποκόπτεται από αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρης, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Χίθροου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Τζον Χόλαντ – Κέι δήλωσε ότι η πολιτική της καραντίνας «συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου» και οδηγεί σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο ίδιος επανέφερε το αίτημα προς την κυβέρνηση να υιοθετήσει την εφαρμογή τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια ώστε να «απελευθερωθούν» τα ταξίδια, ενώ παράλληλα θα τμε την προστασία οφυλάσσει από ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Ο αριθμός των επιβατών του Χίθροου μειώθηκε σχεδόν κατά 89% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ανέφερε το αεροδρόμιο, ενώ τα τρία πέμπτα του συνήθους δικτύου δρομολογίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Η επιβατική κίνηση του Ιουνίου είχε μειωθεί κατά 95%. Περισσότεροι από τους μισούς από εκείνους που ταξίδεψαν είχαν προορισμό ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλουν το μέτρο της καραντίνα, ανέφερε το αεροδρόμιο.

Πηγή: patrastimes.gr