Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών διατηρήθηκε ο χρυσός, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τους κινδύνους του αυξανόμενου πληθωρισμού, τα σχόλια αξιωματούχων της FED για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και τις ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Οι προσδοκίες της αγοράς ομολόγων για την εξέλιξη του πληθωρισμού τα επόμενα 5 χρόνια αυξήθηκαν τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006. Το άλμα στον ρυθμό αύξησης του 5ετούς πληθωρισμού έρχεται εν μέσω αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και προσθέτει σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία στα «στοιχήματα» για τον πληθωρισμό που τροφοδοτούνται από τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης, τα σχέδια για δαπάνες σε υποδομές και τα μέτρα τόνωσης που σχετίζονται με την πανδημία.

Η ράβδος χρυσού σημείωσε την περασμένη εβδομάδα το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Νοέμβριο έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων της FED για την απρόσμενη επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την υπόθεση για συνέχιση των μέτρων στήριξης της οικονομίας και της πολιτικής χαμηλών επιτοκίων.

Οι traders αναμένουν τη αυριανή έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να δείξει ότι οι τιμές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία τον Απρίλιο.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε μικρή μεταβολή στα 1.836,62 δολ. η ουγγιά στις 11:27 π.μ. στη Σιγκαπούρη, έπειτα από την άνοδο 0,8% στα 1.845,51 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου. Οι τιμές για τον άργυρο, την πλατίνα και το παλλάδιο παρέμειναν σταθερές. δείκτης Spot Bloomberg Dollar ήταν σταθερός.

 Τι προβλέπουν οι τραπεζίτες

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ πιθανώς να συνεχίσει να σημειώνει «ισχυρή» ανάκαμψη παρά την ασθενέστερη από την αναμενόμενη απόδοση τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve Bank of Dallas Robert Kaplan, επειδή η καταναλωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή. Την παραπάνω εκτίμηση συμμερίζονται και άλλοι επικεφαλής της FED στα ομόσπονδα κράτη των ΗΠΑ.

Πηγή: patrastimes.gr