Διορθωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Παρότι οι κίνδυνοι ελλοχεύουν οι traders φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία των αξιωματούχων, ενώ περιμένουν και τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.828,68 $ ανά ουγγιά έως τις 12:17 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Οι τιμές έφτασαν τα 1.845,51 δολάρια τη Δευτέρα, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου. Ο άργυρος και η πλατίνα σημείωσαν πτώση, ενώ το παλλάδιο αυξήθηκε. Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar σημείωσε άνοδο 0,3%, αν και παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

H οικονομική κατάσταση βελτιώνεται, αλλά είναι πρόωρη η όποια συζήτηση για τον περιορισμό της νομισματικής στήριξης, δηλώνουν εν χορώ οι αξιωματούχοι της FED. «Οι προοπτικές είναι θετικές, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν και είμαστε μακριά από τους στόχους μας”» δήλωσε ο κυβερνήτης Λάιελ Μπρέιναρντ σε μία εκδήλωση εξ αποστάσεως που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην επίτευξη των στόχων της Fed για τη μεγαλύτερη δυνατή απασχόληση του πληθυσμού και τον πληθωρισμό.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και τρεις μήνες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα έπειτα από μια έκθεση που έδειξε μια επιβράδυνση- έκπληξη στην αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την υπόθεση για συνεχιζόμενη οικονομική τόνωση και χαμηλά επιτόκια. Ωστόσο, η ανάκαμψη στις 10ετές αποδόσεις του Δημοσίου σταθμίζει τη ζήτηση για χρυσό.

Πηγή: patrastimes.gr