Μόλις το 8% των εμπορικών επιχειρήσεων της Πάτρας και της Αχαϊας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο click away, με βάση τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση για το λιανεμπόριο. Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, το ποσοστό δεν υπερβαίνει το 12%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝοτιοΔυτικής Ελλάδας, Γιώργος Βαγενάς, “οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Χρειάζονται άμεσα ουσιαστική στήριξη, κάτι που ακόμη δεν έχε γίνει”. “Είναι ένα μέτρο για τα μάτια του κόσμου”, σημειώνουν έμποροι της Πάτρας.

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για ανισότητα ανάμεσα στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, αφού και σε αυτή τη νέα προτεινόμενη συνθήκη η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών δεν μπορεί να ανταποκριθεί καθόλου.

Σαφώς, τo «click away» δεν μπορεί να ισοφαρίσει τις απώλειες των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπροσθέτως, οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να λειτουργήσουν με «click away» νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν τα μέτρα που ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές.

Πηγή: patrastimes.gr