Φρούτα και Λαχανικά η Διατροφή που Προστατεύει τον Οργανισμό μας

Φρούτα και Λαχανικά η Διατροφή που Προστατεύει τον Οργανισμό μας

Η διατροφή μας πρέπει να ενσωματώνει άφθονες ποσότητες φρούτων και λαχανικών για να εξασφαλίσουμε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στον οργανισμό. Την τρέχουσα εποχή, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο φρέσκα και πολυχρωματισμένα από ποτέ, κι έτσι αξίζει να εξετάσουμε τρόπους διατήρησής τους.

Οι ντομάτες είναι μία από τις πιο ευεργετικές επιλογές και βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορούν να διατηρηθούν εύκολα. Για να τις αποθηκεύσετε, μπορείτε να τις ψήσετε και να τις τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος όχι μόνο αναδεικνύει τη γεύση τους αλλά και αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο.

Η διαδικασία είναι απλή: Κόψτε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια σε κομμάτια και απλώστε τα σε ένα ταψί. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι και τα αγαπημένα σας μυρωδικά, όπως θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να «σκάσουν». Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα σε δοχεία και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες, σούπες και βραστά πιάτα.

Πηγή: naftemporiki.gr