Η Αποκωδικοποίηση της Γευστικής Εμπειρίας της Σοκολάτας και οι Υγειονομικοί Στόχοι της Νέας Γενιάς Σοκολάτας

Η Αποκωδικοποίηση της Γευστικής Εμπειρίας της Σοκολάτας και οι Υγειονομικοί Στόχοι της Νέας Γενιάς Σοκολάτας

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λιντς έχουν προχωρήσει στην ανάλυση της φυσικής διαδικασίας που συμβαίνει όταν τρώμε σοκολάτα. Καθώς η σοκολάτα μεταμορφώνεται από στερεή μορφή σε ένα λείο και ακαταμάχητο γαλάκτωμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα κρυφά βήματα αυτής της διεργασίας.

Η διεπιστημονική ομάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτά τα ευρήματα προκειμένου να δημιουργήσει μια «νέα γενιά» σοκολάτας. Αυτή η σοκολάτα θα διατηρεί την απαλότητα και την υφή που όλοι αγαπάμε, αλλά θα είναι πιο υγιεινή για τους καταναλωτές.

Πηγή: naftemporiki.gr