Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λιντς έχουν προχωρήσει στην ανάλυση της φυσικής διαδικασίας που συμβαίνει όταν τρώμε σοκολάτα. Καθώς η σοκολάτα μεταμορφώνεται από στερεή μορφή σε ένα λείο και ακαταμάχητο γαλάκτωμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα κρυφά βήματα αυτής της διεργασίας.
Η διεπιστημονική ομάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτά τα ευρήματα προκειμένου να δημιουργήσει μια «νέα γενιά» σοκολάτας. Αυτή η σοκολάτα θα διατηρεί την απαλότητα και την υφή που όλοι αγαπάμε, αλλά θα είναι πιο υγιεινή για τους καταναλωτές.
Πηγή: naftemporiki.gr