Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων κακοποίησης αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής από προπονητές, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm , ο επί σχεδόν δέκα χρόνια πατρινός πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. (1997 – 2006) Δημήτρης Δημητρόπουλος. Ο κ. Δημητρόπουλος είπε επίσης πως σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές δεν ήταν καθοδηγούμενες,

Στον απόηχο των όσων καταγγέλλουν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου 22 αθλητές και αθλήτριες, ο κ. Δημητρόπουλος συμπλήρωσε, πως εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δεν αφορά στη δική του θητεία καθώς ουδέποτε στη διάρκεια αυτής υπήρξε η παραμικρή καταγγελία. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε ότι «Δεν λέω ότι οι 22 αθλητές και αθλήτριες λένε ψέματα, μπορεί κάποιοι προπονητές να λειτούργησαν έτσι και ναι είναι καταδικαστέο».

Ο πατρινός πρώην πρόεδρος της Ε.Γ.Ο.  δήλωσε επίσης πως « οι αθλητές πρέπει να κατηγορήσουν  όσους τα είχαν κάνει και είναι δουλειά της συντεταγμένης πολιτείας να ερευνήσει.

Αν προκύψει έστω και δική μας «εμπλοκή» τότε θα είμαστε υπόλογοι.

Εμείς στη διάρκεια της θητείας μας φέραμε 120 μετάλλια στη χώρα . Είχαμε δίπλα σε όλους τους αθλητές φυσιοθεραπευτές και γιατρούς ακόμα και από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και αν είχε συμβεί το παραμικρό – είπε ο κ. Δημητρόπουλος – θα το εντόπιζαν άμεσα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥΠηγή: patrastimes.gr