Λίγο πριν η Μεγάλη Βρετανία επιτρέψει τα ταξίδια στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα στην επιστροφή, βρετανικά Μέσα όπως η Daily Mail δημοσιεύουν εκτιμήσεις και φόβους τουριστικών παραγόντων για νέους περιορισμούς στα ταξίδια προς την Ελλάδα και την Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπ. Τζόνσον από την περασμένη Παρασκευή έχει τοποθετήσει την Γαλλία σε μία νέα λίστα, την λεγόμενη «πορτοκαλί+», με αποτέλεσμα ακόμα και οι εμβολιασμένοι Βρετανοί να υποχρεούνται σε καραντίνα 10 ημερών μετά την επιστροφή τους από την Γαλλία λόγω της μετάλλαξης Βήτα στην Γαλλία.

Κάτι τέτοιο αναμένεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, αναμένεται να γίνει και για την Ελλάδα, βάζοντας φρένο στην όποια αισιοδοξία υπήρχε για την ανάκαμψη του τουρισμό μετά την απόφαση της Βρετανίας σύμφωνα με την οποία από τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί πολίτες, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος, θα μπορούν να επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στην Αγγλία, χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα».

Ο Υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε πως η υποχρέωση καραντίνας θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μοριακού τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη στην Αγγλία.

Δε θα απαιτείται πλέον τεστ και την όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη. Το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για ταξίδια στο εξωτερικό, οι επισκέπτες σε περισσότερους από 100 προορισμούς -ανάμεσά τους η Ελλάδα και οι ΗΠΑ- πρέπει να μένουν σε απομόνωση για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: patrastimes.gr