Για ακόμη μία φορά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail εξυμνεί τη χώρα μας και τις ομορφιές της, δημοσιεύοντας ένα αναλυτικό άρθρο- οδηγό με κάποια από τα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας. Στον αντίποδα της δημοφιλούς Μυκόνου και των υπόλοιπων πολυσύχναστων καλοκαιρινών προορισμών, η συντάκτρια του άρθρου αναδεικνύει ιδανικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021 που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες της εφημερίδας να βρουν τη γαλήνη που αναζητάνε.

Οι μυστικοί προορισμοί της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2021
Μερικά από τα λιγότερο γνωστά σημεία της Ελλάδας, λοιπόν, φιγουράρουν στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα οποία, όπως αναφέρει και το ίδιο το άρθρο, διαθέτουν υπέροχα τοπία, συναρπαστική ιστορία και μια αίσθηση ηρεμίας που κερδίζει και με το παραπάνω τον επισκέπτη.

Προορισμοί στην Ηπειρωτική Ελλάδα
Η πρώτη αναφορά στο άρθρο γίνεται στην τραχιά χερσόνησο της Μάνης, μία από τις πιο απομονωμένες και έντονα όμορφες περιοχές της Ελλάδας, με τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου να «τρέχει» στη σπονδυλική της στήλη. Εγκαταλελειμμένα φρούρια και ιστορικές καστροπολιτείες όπως εκείνη του Μυστρά, βραχώδεις κολπίσκοι, πέτρινα ψαροχώρια και το Σπήλαιο του Διρού στα όσα προτείνονται στους αναγνώστες της εφημερίδας.

Το εντυπωσιακό τοπίο των ορεινών όγκων της Ηπείρου, κατευθύνει το κοινό προς τα Ζαγοροχώρια, ενώ το Πήλιο με τα όμορφα χωριά, τα καταπράσινα δάση και τις κρυμμένες παραλίες, αναδεικνύεται ως ιδανικός προορισμός που τα συνδυάζει όλα.

Νησιωτικοί προορισμοί που κάνουν τη διαφορά
Ένα από τα γιο γραφικά λιμάνια του Αιγαίου συναντά κανείς στη μικροσκοπική και κουκλίστικη Σύμη, αναφέρει το δημοσίευμα. Στο υπέροχο νησί της Κρήτης αναδεικνύει προορισμούς άγνωστους στο ευρύ κοινό και εμπειρίες που σίγουρα μένουν αξέχαστες όπως μια βόλτα με τα πόδια στο όρος Κοφίνας, ένα μάθημα μαγειρικής, ιππασία και μια πεζοπορία στο Μοναστήρι του Κουδουμά.

Μεταξύ των νησιών του Ιονίου, η Κεφαλονιά μπορεί να έχει γνωρίσει ιδιαίτερη δημοφιλία λόγω των γυρισμάτων της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι», ωστόσο, διαθέτει ακόμη ήσυχες γωνιές, συμπεριλαμβανομένης της μικρής χερσονήσου του ακρωτηρίου Λιάκας, η οποία δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της δύσκολης προσέγγισης και της βραχώδους ακτής του. Εντωμεταξύ, στους πιο ήρεμους και σοφιστικέ Παξούς, έκπληξη αποτελεί η παραλία Γαλάζιο, η οποία προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης καθώς και η φυσική πέτρινη αψίδα, γνωστή και ως Καμάρα.

Οι Κυκλάδες κερδίζουν το στοίχημα του καλοκαιριού
Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα υπέροχα κυκλαδονήσια, τονίζοντας ότι «γιατί να περιοριστείτε σε ένα νησί, όταν μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα»; Ανάμεσα στα όσα συμπεριλαμβάνονται στο αφιέρωμα η Σέριφος και η Σίφνος, η Μήλος, η Νάξος και η Πάρος, καθώς και η πιο άγρια και χαμηλού προφίλ Κύθνος.

Πηγή: patrastimes.gr