“Η Δημοκρατία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροή δολοφόνων”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Δ..Ε Αχαΐας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Συνάδελφοι

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας με την ψήφο των αριστερών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.  εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης των αιτημάτων του απεργού πείνας και δολοφόνου της 17  Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θυμίζουμε ότι στον εν λόγω τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνο, γνωστό και με το όνομα  “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ  των οποίων και για ανθρωποκτονίες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από  τις αρχές του 1983.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου ήταν 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για  συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17  Νοέμβρη.

Το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέλεξε να προχωρήσει σε απεργία πείνας  ζητώντας να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές του Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές υψίστης  ασφαλείας και κινδυνεύει η ζωή του από αυτή την επιλογή.

Για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και  δημοκρατικής πολιτείας.

Σε ένα κράτος δικαίου αρμόδιοι φορείς για να αξιολογήσουν τέτοια ζητήματα είναι η Ελληνική  δικαιοσύνη και οι αρμόδιες διοικητικές αρχές.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η τήρηση του νόμου μέσα από τους αρμόδιους φορείς. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια μιας κατ εξαίρεση διαδικασίας  καθώς σε μία τέτοια περίπτωση οποιοσδήποτε κρατούμενος για οποιοδήποτε ζήτημα όταν νομίζει  ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του αντί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και τις διοικητικές αρχές θα  προχωρά σε απεργίες πείνας εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις της πολιτείας.  Εμείς θεωρούμε ότι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει συντεταγμένα ένα κράτος δικαίου και για αυτό  το λόγο δεν ψηφίσαμε την εν λόγω ανακοίνωση.

Τέλος συντασσόμαστε με τις οικογένειες των θυμάτων και ζητάμε από τον ισοβίτη τρομοκράτη να  σταματήσει την απεργία πείνας, και να προσφύγει μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού, σε όλα τα  νόμιμα μέσα για την επίλυση των ζητημάτων του, και από την πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία  ιατρικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση της  υγείας του.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται . 

Πηγή: patrastimes.gr