Η κυβέρνηση κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω της πανδημίας και για το λόγο αυτό επιδότησε τους εκπροσώπους της με το ποσό του 1,9 δις το 2020 ώστε να καλύψει τις απώλειες τους στο μεγαλύτερο μέρος τους, ανέφερε σήμερα οαναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ό ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το «πάγωμα» των ενοικίων, η κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων, αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έρχεται σε λίγες μέρες.

Όπως υπογράμμισε οαναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και δάνεια σε επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Σε ότι αφορά το αλαλούμ με το take away, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι διαπιστώθηκε πως θα υπήρχε πρόβλημα με την απαγόρευση του και για το λόγο αυτό παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, το μέτρο αποσύρθηκε χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα, αφού δεν είχε προλάβει να περάσει σε ΦΕΚ για να νομιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακέλεσε τελικά τοπροσωρινό μέτρο της απαγόρευσης του take awayστα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική το οποίο είχε εξαγγείλει νωρίτερα ουπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, οαναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τη λήξη της πανδημίας όταν θα υπάρχει μια συνολική εικόνα, να λάβει μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ανά κλάδο της οικονομίας ώστε να ενισχύσει αυτούς που θα έχουν πληγεί περισσότερο για να αποφευχθούν τα «λουκέτα».

Πηγή: patrastimes.gr