Δύο έγιναν οι θάνατοι στην Κίνα από βουβωνική πανώλη, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Τα περιστατικά πανώλης δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Κίνα, αν και οι εξάρσεις είναι ολοένα και πιο σπάνιες. Από το 2009 έως το 2018, η Κίνα κατέγραψε 26 περιστατικά και 11 θανάτους.

Ο ασθενής επιβεβαιώθηκε ότι είχε προσβληθεί από βουβωνική πανώλη, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία, επικαλούμενη ανακοίνωση της επιτροπής Υγείας της πόλης Μπαγιάν Νουρ. Η βουβωνική πανώλη, γνωστή ως «Μαύρος Θάνατος» στο Μεσαίωνα, είναι μια ιδιαίτερα μολυσματική και συχνά θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται κυρίως από τα τρωκτικά.

Η επιτροπή εξέδωσε προειδοποίηση τρίτου επιπέδου, που είναι η δεύτερη χαμηλότερη σε ένα σύστημα τεσσάρων βαθμίδων, με ισχύ από χθες έως τα τέλη του 2020, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της ασθένειας, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο ασθενούς με πανώλη που καταγράφεται αυτό τον μήνα στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας.

Την Πέμπτη, οι αρχές στην πόλη Μπαοτόου, γειτονική της Μπαγιάν Νουρ, ανέφεραν ότι ασθενής με βουβωνική πανώλη κατέληξε λόγω κατάρρευσης του κυκλοφορικού συστήματος.

Οι αρχές στο Μπαγιάν Νουρ έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου ζούσε ο ασθενής που έχασε τη ζωή του και έχουν θέσει σε καραντίνα επτά ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν βρεθεί έως τώρα αρνητικοί και λαμβάνουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: patrastimes.gr